.

Ny kreftsykepleier

Gildeskål kommune har fått ny kreftsykepleier. Hun heter Trude Kristiansen og arbeider som sykepleier i åpen omsorg fastlandet. 

Trude har lang og bred erfaring som sykepleier og kreftsykepleier, og vi ser frem til at hun skal ivareta funksjonen som kreftsykepleier for de innbyggere i Gildeskål kommune som har behov for denne tjenesten.

Trude ble utfordret på å presentere seg selv, slik at vi kan bli litt bedre kjent med henne:

Jeg ble sykepleier i godt voksen alder og det var kanskje litt tilfeldig. Var ferdig utdannet i 1997, og var da 33 år gammel. Skjønte ganske fort at jeg var kommet «på rett plass». Jeg startet min karriere på nevrologisk avdeling og har, når jeg ser tilbake på det, alltid jobbet med de sykeste syke og deres pårørende. 

Interessen for kreft ble tidlig vekket i meg da jeg fikk jobbe tett sammen med en meget dyktig turnuslege. Hun tok meg med til 3 alvorlig syke kreftpasienter, som jeg fikk lov å følge en god stund. Engasjementet var stort, men samtidig skjønte jeg at jeg måtte ha mye mer generell sykepleiererfaring før jeg kunne tenke på videreutdanning.  Det skulle gå 10 år før jeg kom så langt. Og i årene frem til da, hadde jeg vært innom stilling som avdelingsleder i 3 år på Nevrologisk avdeling, hygienesykepleier i 3 år, 1,5 år på hjerteovervåkinga og så startet jeg videreutdanning i kreftsykepleie i 2007. 

Dette var også bare måneder etter at min far gikk bort i kreft og jeg var veldig usikker på om dette ble riktig for meg. Men det ble det. Etter 2 år på medisinsk avdeling for lunge- og blodsykdommer, fikk jeg tilbud om stilling på Nord Universitet for å utdanne flere kreftsykepleiere. Jeg tok selvsagt imot tilbudet og har utdannet ca 25 kreftsykepleiere, før jeg vendte tilbake til pasientrettet arbeid etter 2,5 år.

Jeg har også jobbet som ambulerende kreftsykepleier i Bodø kommune i 3 år, før jeg igjen returnerte til Nordlandssykehuset. En fantastisk og givende jobb. Ble så kreftkoordinator for Medisinsk klinikk i ca 6 mndr før jeg ble ansatt i Palliativt team og hvor jeg jobbet frem til jeg sluttet i fjor sommer.

Etter 5 års pendling mellom Inndyr og Bodø ble valget tatt, og da ble det jobb i hjemmetjenesten i Åpen omsorg fastlandet her på Inndyr. 

Palliasjon, eller lindrende behandling og omsorg, er en stor og viktig del av det å behandle og håndtere pasientgruppen med kreft, samt deres pårørende. Et stort og nødvendig arbeid, som dessverre ikke får nok fokus fra stat og regjering til tross for Stortingsmelding 24: Lindrende behandling og omsorg. Viktig presisering fra meldingen: Palliasjon skal være tilgjengelig for alle som er i en palliativ setting, uavhengig av alder, diagnose, funksjonsnivå og bosted. 

Jeg har sittet i styret til Norsk Palliativ forening i 3 perioder, og er kjempeglad for den erfaringen, samt at jeg har fått et stort og godt nettverk på tvers av yrker og geografi. Der er alltid noen å spørre.

 Så er det jo slik at ingen blir gode alene. Vi må gjøre hverandre gode, for vi er ikke bedre enn det svakeste leddet. Fokus på kompetanseheving med intern- undervisning og involvering av personalet blir en viktig jobb fremover. 

Jeg ser virkelig frem til å jobbe som kommunal kreftsykepleier i Gildeskål kommune, for det er verdens beste jobb!

Trude treffes på telefon 94792333 og på epost kreftsykepleier@gildeskal.kommune.no

Trude arbeider i turnus i åpen omsorg fastlandet, så det kan være enklest å sende henne en sms, så tar hun kontakt så snart hun har mulighet. 

Vi gleder oss til å ha Trude med på laget!!

Sist oppdatert