Velkommen til Gildeskål - en god plass å bo og leve

Gildeskål kommune, en vakker kystkommune rett sør for fylkeshovedstaden i Nordland Fylke, Bodø. Kommunenavnet Gildeskål er utledet fra gml.n “gildaskåli” - gildestue, et møtested for å holde fest (gilde), og du er velkommen!

Miljøgata, Inndyr

I Gildeskål finner du mange alternativer for å bo og leve godt, i en stille vik inne i en skjermet fjordarm eller tett på storhavet på en av våre vakre øyer. Gildeskåls befolkning bor i hovedsak i tettstedene, Inndyr, Arnøyene, Sandhornøy, og Nygårdsjøen.

Det er også fullt mulig å bo i landlige omgivelser i kommunen og ha sitt daglige virke i våre større nabokommuner. Mange innbyggere, spesielt i grenseområdene mot Bodø og Meløy og på øyene, benytter seg av nettopp denne muligheten. De har funnet kvalitet og verdi med å bo og leve i fredelige omgivelser omgitt av storslagen natur, muligheter til å kjøpe sin bolig i et marked med fornuftige priser, og ha tilgangen til arbeidsmarkedet i en større region.

Gildeskål er et flott sted for barn og unge. Vi har et godt utbygget skole- og barnehage tilbud i alle deler av kommunen. Her finner du trygge og gode oppvekstmiljø i levende lokalsamfunn som bryr seg.

Våg havn

Gildeskål har gode kommunikasjoner med regionen forøvrig, både sørover mot Meløy og nordover til Bodø. Bodø er med bil i overkant av en time fra de fleste stedene i kommunen. Fra øyene kommer man også lett med båt både sør- og nordover.

Spesielt etter at veien fra Salstraumen ut til Tverlandet ble oppgradert og den nye brua over sundet på Tverlandet ble ferdig, er reisetiden mellom vår kommune og region hovedstaden blitt høyst akseptabel for daglig pendling. På den måten tror og håper vi at ennå flere finner Gildeskål og alle de bomuligheter som finnes her ennå mer attraktiv.

Gildeskål er en stor fritidskommune. Det er over 1800 registrerte fritidsboliger i kommunen. Det har sin årsak i at vi har tilgjengelig mange flotte lokaliteter hvor mennesker spesielt fra nabokommunene har ønsket en plass for rekreasjon og fritid. Gildeskål har gitt politisk signal om at vi ønsker å være en fritidsbolig- (bolig to-) kommune. Og det har skjedd en endring i forhold til fritidsboligen, fra å være en mer sparsommelig bolig til å bli en fullverdig bolig. Dette gjør at de fritidsbeboende er her hele året, og ikke sesongvis som var mer tilfellet tidligere. De fritidsboende er derfor en ressurs for Gildeskål samfunnet som helhet.

Det var ikke uten grunn at Elias Blix sa, "eg veit meg et land" i sin mest kjente sang, og alle vi som bor og lever i Gildeskål forstår nøyaktig hva han mente. For i Gildeskål er det veldig godt å bo og leve for store og små!

Gildeskål kommune | Inndyrveien 72, 8140 Inndyr. Postboks 54, 8138 Inndyr | Telefon: 75 76 06 00 | Faks: 75 75 75 11 | E-post: postmottak@gildeskal.kommune.no | Org.nr: 845901422 | Kontonr: 4609.07.00308
|

Ansvarlig redaktør: Kommunedirektør Geir Mikkelsen. Alle henvendelser vedr. innhold rettes til Servicekontoret.   Personvernerklæring. Tilgjengelighetserklæring

Web levert av CustomPublish AS