Logo_2022_FHU_med_dato_181x181 (1)

12.-18. september

Folkehelseuka 2022

Meld inn aktivteter nå! 

I år som tidligere år, arrangeres Folkehelseuka i Gildeskål og resten av Nordland uke 37, som vil si 12.-18. september. Fjorårets markering var innholdsrik og fylt med varierte aktiviteter for alle aldersgrupper! Vi satser på en like innholdsrik folkehelseuke i år!

Rundt i hele Gildeskål skjer det mye positivt arbeid, som bidrar til å fremme inkludering, deltakelse, fellesskap og livskvalitet for innbyggerne. Folkehelseuka er en markering av dette arbeidet, for å synliggjøre, aktualisere og anerkjenne engasjementet og tilbudene som eksisterer i kommunen og i lokalmiljøene.

Vi inviterer ALLE til å bidra i markeringen; ulike enheter i kommunen, lokalt næringsliv, lag og foreninger, barnehager, skoler og bedrifter etc.

Å være en del av markeringen behøver ikke være komplisert, det kan for eksempel være:

  • Lag og foreninger arrangerer sine faste aktivteter eller inviterer til noe annerledes for anledningen, fellestur, strikkecafe, bading, hagevandring, foto, styrketrening, bålkos etc. 
  • Skolene/barnehagene planlegger litt ekstra utetid hver dag, turer, temadag med fokus på inkludering og trivsel, felles lunsj e.l.
  • Næringsliv inviterer til åpen dag/aktiviteter/arrangement, fellestur for ansatte, sykle/gå til jobb kampanje, felles lunsj, sosiale sammenkomster i arbeidstid eller fritid.
  • Kommunale enheter løfter frem det som gjøres som er positivt for folkehelsa, åpen dag, aktivitet, temakveld/dag, arrangement, en sosial samling for ansatte e.l.

Det vil være mulig å få plakater man kan henge opp for å synliggjøre markeringen.

Folkehelse handler om å skape lokalsamfunn som er gode å leve i for ALLE. Dette ønsker vi skal gjenspeile markeringen og aktivitetene som finner sted denne uken.

Klikk her for å se fjorårets program. Det er fullt mulig å arrangere de samme aktivitetene i år som i fjor.

Meld inn hva dere planlegger å gjøre innen 31. august. Det vil bli laget et felles program for hele kommunen.

Påmelding gis på e-post eller telefon til:

Ta gjerne kontakt for spørsmål.  


Håper at så mange som mulig blir med på markeringen 😃  

Vilde Stangeland, Folkehelsekoordinator 

2022-08-17 Vilde Stangeland