Korona (Covid-19)

Informasjon om situasjonen og om tiltak oppdateres forløpende på denne nettsiden.

Kajakk i Gildeskål_200x125

Fra ordfører og kommuneoverlege

God og sikker sommer i Gildeskål

Sommerens nyhetsbrev fra Gildeskål kommune har et klart budskap: Vi skal kose oss i sommer. Vi skal reise og vi skal ha ferie. Og vi skal treffe andre. Men husk på metern. Vær så snill. Den er faktisk det eneste vi har, bortsett fra håndvask og god hygiene.

«God sommer i Gildeskål!
 
Den siste tiden har det vært stadig mindre fokus på koronapandemien hos oss i Gildeskål og det har føles godt. Vi har klart å stå uten smittede til nå, det er meget bra gjort.

Likevel er det svært viktig at vi tenker på at pandemien ikke er over og at vi fortsatt ikke helt kan leve og utfolde oss slik vi gjorde før korona. Vi må fortsatt følge smittevernmyndighetenes oppfordringer om tiltak for at vi skal holde oss friske og ikke bli smittet eller bidra til å smitte. Det er jo åpnet en del for reising internt i landet og også til en del andre land så derfor er det ikke usannsynlig at vi blir utsatt for et større smittepress framover. Hvis vi fortsetter å være like flink til å følge opp anbefalte tiltak og ikke faller for fristelsen til å bryte disse, kan vi kanskje klare å forhindre at vi blir en del av smittetoppen som myndighetene forventer skal komme til høsten.

Jeg unner alle å få en fin ferie i dette noe spesielle året; ta imot besøk og besøk gjerne andre, men husk for all del å forholde dere til de viktige tiltakene som vi alle kjenner.


Med ønske om en flott sommer i Gildeskål!

Bjørn Magne Pedersen
Ordfører


Kommuneoverlege Laila Didriksen: 
God sommer, og husk metern!
Nå er sommeren i gang for fullt. Solen skinner og landet åpnes mer og mer. Det er fullt forståelig at man begynner å gå lei av å tenke på korona. Og i Gildeskål har vi vært heldige, vi har ikke hatt noen smitte her hos oss. Så det er lett å tenke at dette er noe vi har gått fri av.

Men vi skal ikke reise langt før situasjonen er annerledes. I Nord-Sverige er det stadig høyere smittetall og sykehusene der har vansker med å håndtere mengden syke. I andre deler av Norge er det stadig små og mellomstore smitteutbrudd.

I Gildeskål har vi brukt tiden fra mars godt. Vi har bygget opp smitteavdeling og vi har lagt planer for hvordan vi skal håndtere eventuelle smittesituasjoner som oppstår. Vi har relativ god kapasitet på testing og om dere har symptomer som minner om korona så må dere ta kontakt med legekontoret for å avtale å bli testet. Det er gjennom testing og isolering av syke at vi kan begrense et utbrudd, så om du har hoste, tungpust, tap av smak og luktesans eller feber så ikke nøl med å ta kontakt. Sykdommen er der ute og det er viktig at vi finner de med smitte før de rekker å smitte andre.

Sommeren medfører reise. Folk forflytter seg. Man møter mennesker fra både andre steder i landet og man møter mennesker fra andre land. Du vet lite og ingenting om hvor disse menneskene har vært og hvem de har vært i kontakt med.

Derfor er denne meteren som Bent Høie tok med seg på pressekonferanse i form av en tommestokk så viktig. For vi har ingen beskyttelse mot viruset, vi har ingen medisiner mot viruset og vi har ingen vaksine mot viruset. Men vi har denne meteren. Denne meteren med avstand vi kan holde til andre som vi treffer på butikken, som spiser på samme kafé og som er på samme strand. Både i buss og restauranter og i offentlige rom er det lagt til rette for at vi skal kunne holde en meter avstand. Men det er opp til oss selv. Vi må selv ta ansvar for egen oppførsel.

Spesielt i hyggelig lag, og med litt alkohol innabords er den meteren vanskelig å huske på. Det er koselig å treffe folk man ikke har sett på lenge, det er kjekt å lage en ekstra plass ved borden og gi et håndtrykk og en klem. Men det er ikke så lurt. For det er det som kan føre til økt smitte og økte restriksjoner i stedet for at vi klarer å holde på den kontrollen vi nå har.

Men vi skal kose oss i sommer. Vi skal reise og vi skal ha ferie. Og vi skal treffe andre. Men husk på metern. Vær så snill. Den er faktisk det eneste vi har, bortsett fra håndvask og god hygiene.

HER kan du laste ned nyhetsbrevet spm pdf-dokument.

Gildeskål kommune | Inndyrveien 72, 8140 Inndyr. Postboks 54, 8138 Inndyr | Telefon: 75 76 06 00 | Faks: 75 75 75 11 | E-post: postmottak@gildeskal.kommune.no | Org.nr: 845901422
|

Ansvarlig redaktør: Konst. kommunedirektør Marianne Stranden. Alle henvendelser vedr. innhold rettes til Servicekontoret

Web levert av CustomPublish AS