Uke6 Foto_Maria Almli 2

#Kofførsittinne

Helgeturtips fra Friluftsrådet - Kom på sporet!

Hver uke frem til påske vil vi i samarbeid med Salten Friluftsråd publisere en turtipssak, for positiv og motiverende fokus på uteaktivitet.

 

Nå får vi nysnø i Salten og drømmeforhold for tur. Ta steget over dørstokken og ut i sporsnøen. Vi inviterer til sporjakt. Alle setter spor i fjærlett nysnø. Trykket fra en fot, vinge eller hale forteller hvem som har vært der. Kanskje skal de sporene bestemme hvor turen skal gå?

Sporene fra mus og småfugler må du se nøyere etter. Elg, rev eller jerv kan du følge over lange strekk. Haren, røyskatta og snømusa roter rundt. Oterens lekne akespor finner du i fjæra. Rypedokk er rypas soverom i fjellbjørkeskogen.

Gnag i tre, avspiste knopper og kongler, gulpeboller og skit er også spor. Vinterbæsj av elg kan du samle i en pose. Legg kulene til tørk. Trekk de i lampeolje en ukes tid. Tørk de så på nytt og du får verdens fineste tennbriketter.

Sporjakt er gøy. Har du øynene med deg, finner du alltid noen. Lurer du på hvem som har vært på ferde? Ta bilde av sporene. Bruk gjerne en bok om spor og sportegn, en app eller et enkelt bildesøk på Google. Uansett: Kom deg nå på sporet i helga.

Om #kofførsittinne

Dette er kampanje for å motivere alle i Salten til en helgetur i naturen. Ta et bilde fra turen og post det med emneknaggen #kofførsittinne på Instagram og facebook.  Alle som bruker emneknaggen vil være med i en ukentlig trekning av en matboks i metall med teksten «Koffør sitt inne, når alt håp e ute» på lokket. Til påske vil vi trekke ut en vinner av alle som har brukt emneknaggen. Vedkommende får et gavekort på 10.000,- på et fritt valgt overnattingssted i Salten.

God tur!

Foto: Maria Almli

Tekst: Salten Friluftsråd

Gildeskål kommune | Inndyrveien 72, 8140 Inndyr. Postboks 54, 8138 Inndyr | Telefon: 75 76 06 00 | Faks: 75 75 75 11 | E-post: postmottak@gildeskal.kommune.no | Org.nr: 845901422 | Kontonr: 4609.07.00308
|

Ansvarlig redaktør: Kommunedirektør Geir Mikkelsen. Alle henvendelser vedr. innhold rettes til Servicekontoret.   Personvernerklæring.

Web levert av CustomPublish AS