IMG_20200403_135645_595

#Kofførsittinne

Helgeturtips fra Friluftsrådet - sett ut fuglekasser

Hver uke frem til påske vil vi i samarbeid med Salten Friluftsråd publisere en turtipssak, for positiv og motiverende fokus på uteaktivitet.

 

Mørketiden er på hell og det merkes godt at dagene nå er blitt lengre og lysere. Det er meldt mildvær til helgen, og et besøk i skogen kan by på vakker fuglesang og kvitter. Hva med å ta med et hus eller to, slik at fuglene får et sted å bo?

Det er enda noen uker til eggene legges, men de første fuglene kommer allerede i mars for å se etter et trygt sted å lage reir. Det beste er derfor å henge opp fuglekassene i god tid før hekkesesongen starter. Viste du at størrelsen på hullet i kassen avgjør hvilken fugl som etablere seg? Er hullet ca. 3 cm er det ideelt for meiser og svarthvit fluesnapper. Er hullet 5 cm vil fuglekassen tiltrekke seg større fugler som gråspurv og stær, mens er hullet nærmere 10 cm, kan du med litt flaks få en ugle i kassen.

Å snekre fuglekasse er en artig aktivitet og for de små et spennende møte med hammer og spiker.  Det selges også rimelige fuglekasser i flere butikker. Når du har satt opp kassen kan du følge med fra fuglen lager reir til ungene lærer seg å fly. Kanskje kommer samme fugl tilbake år etter år.  I din egen hage kan du sette den opp som du vil, men skal fuglekassen settes opp i skogen må du først ha grunneiers tillatelse. Grunneierinformasjon finner du på norgeskart.no eller seeiendom.no.

Oppskrift for å lage egen kasse finner du her: https://www.oppdragfuglekasse.no/bygg-kasse.

 

Forrige ukes vinner av matboks er instagramkontoen: Alaskahusky_familyhiking

Om #kofførsittinne

Dette er kampanje for å motivere alle i Salten til en helgetur i naturen. Ta et bilde fra turen og post det med emneknaggen #kofførsittinne på Instagram og facebook.  Alle som bruker emneknaggen vil være med i en ukentlig trekning av en matboks i metall med teksten «Koffør sitt inne, når alt håp e ute» på lokket. Til påske vil vi trekke ut en vinner av alle som har brukt emneknaggen. Vedkommende får et gavekort på 10.000,- på et fritt valgt overnattingssted i Salten.

Tekst og foto: Salten Friluftsråd

 

Gildeskål kommune | Inndyrveien 72, 8140 Inndyr. Postboks 54, 8138 Inndyr | Telefon: 75 76 06 00 | Faks: 75 75 75 11 | E-post: postmottak@gildeskal.kommune.no | Org.nr: 845901422 | Kontonr: 4609.07.00308
|

Ansvarlig redaktør: Kommunedirektør Geir Mikkelsen. Alle henvendelser vedr. innhold rettes til Servicekontoret.   Personvernerklæring.

Web levert av CustomPublish AS