Uke 5 Foto_Salten friluftsråd 1[1]

#Kofførsittinne

Helgeturtips fra Friluftsrådet - Spenn skiene, spor av

Hver uke frem til påske vil vi i samarbeid med Salten Friluftsråd publisere en turtipssak, for positiv og motiverende fokus på uteaktivitet i en tid mange opplever som krevende.

«Jeg snører min sekk, jeg spenner mine ski, nå lyser det så fagert i heien…», heter det i en gammel og kjær sang. Så hvorfor ikke gjøre akkurat det nå? Nå lyser det fagert i heier, åser, fjell og tinder. Finn fram sekken, spenn på deg skiene og tegn dine egne border på det myke lerretet som nå dekker landet.

Yr.no melder kuldegrader, oppholdsvær og minkende vind i helga. Noen små snødryss kan vi også få. Det gir bare skiføret et fint lite løft.

Vil du ha det flatt, slakt eller bratt, være på jordet, trå vatnet, sette spor i skog, myr eller fjell? På Nord-Helgeland og i Salten har vi alt, så godt som over alt. Få andre har så mye fint og tilgjengelig skiterreng som oss når foldene er som nå. Ta derfor turen ut i dette hvite eventyrlandet og kom deg ut i lyset og sett spor i det snøkledde, friske vintereventyret.

Er du usikker på skismøringen, drister vi oss til å anbefale «blå ekstra» i helga. Mangler du skismøring, kan du pusse litt hardt med grovt sandpapir under midten på skia, eller rett og slett tape noen runder med sportstape. Har du smørefrie ski eller skifeller, så er jo det også et godt alternativ.

Vil du ha tips til hvor du kan gå, sjekk ut.no. Det er også mange «på tur i.…»- eller «på ski i….»-facebookgrupper hvor du kan finne turen for deg. Turkart og turbøker har gjerne fine forslag.

Mangler du utstyr, kan det lånes helt gratis på BUA Gildeskål.

Om #kofførsittinne

Dette er kampanje for å motivere alle i Salten til en helgetur i naturen. Ta et bilde fra turen og post det med emneknaggen #kofførsittinne på Instagram og facebook.  Alle som bruker emneknaggen vil være med i en ukentlig trekning av en matboks i metall med teksten «Koffør sitt inne, når alt håp e ute» på lokket. Til påske vil vi trekke ut en vinner av alle som har brukt emneknaggen. Vedkommende får et gavekort på 10.000,- på et fritt valgt overnattingssted i Salten.

Forrige ukes vinner var instagrambrukeren lillmailenp fra Bodø.

God tur!

Foto og tekst: Salten Friluftsråd

Gildeskål kommune | Inndyrveien 72, 8140 Inndyr. Postboks 54, 8138 Inndyr | Telefon: 75 76 06 00 | Faks: 75 75 75 11 | E-post: postmottak@gildeskal.kommune.no | Org.nr: 845901422 | Kontonr: 4609.07.00308
|

Ansvarlig redaktør: Kommunedirektør Geir Mikkelsen. Alle henvendelser vedr. innhold rettes til Servicekontoret.   Personvernerklæring.

Web levert av CustomPublish AS