søppel1

#Kofførsittinne

Helgeturtips fra Friluftsrådet - Strandrydding

Hver uke frem til påske vil vi i samarbeid med Salten Friluftsråd publisere en turtipssak, for positiv og motiverende fokus på uteaktivitet.

Vinteren er på hell og våren er i anmarsj.  Et like sikkert vårtegn som hestehoven er at søppel dukker opp i takt med at snøen smelter. I helga inviteres det til nasjonal vårryddedag. Bli med på laget og gjør en forskjell.

Helgeværet i Salten blir vått og vindfullt. En slik værmelding hindrer ikke Saltenværinger ut på tur, da tar de gjerne turen ned i fjæra eller ut på moloen for å kjenne på naturkreftene. Vårryddedagen er en nasjonal ryddekampanje som hvert år bidrar til å fjerne store mengder søppel fra norsk natur. Målet er å få ryddet før gresset gror og at det er ferdig til fuglene starter hekking. Ferdselsforbud i sjøfuglområder trer i kraft allerede 15.april.

Det å rydde søppel er godt for hode og kropp, bra for miljøet og sosialt om dere er flere. Det er mye rart å finne i fjæra og kanskje finner du en skatt å ta med hjem? Noen tips til strandrydding er å kle seg etter forholdene, ha med hansker og store poser. Husk også å planlegge hvor du skal gjøre av søppelet etter ryddingen. Håndter kun avfall du er sikker på, og er du usikker, ta kontakt med ditt lokale avfallsselskap.

Iris Salten deler ut blanke strandryddesekker som brukes til å samle opp marint avfall og Iris kan også bistå i henting av avfall, mer informasjon om dette finner du på deres nettside https://www.iris-salten.no/husholdning/reine-strender/.

Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre litt.

Om #kofførsittinne

Ta et bilde fra turen og post det med emneknaggen #kofførsittinne på Instagram og facebook.  Alle som bruker emneknaggen vil være med i en ukentlig trekning av en matboks i metall med teksten «Koffør sitt inne, når alt håp e ute» på lokket. Til påske vil vi trekke ut en vinner av alle som har brukt emneknaggen. Vedkommende får et gavekort på 10.000,- på et fritt valgt overnattingssted i Salten.

Forrige ukes vinner var Birgitte Marie Gleinsvåg fra Sørfold

Foto og tekst: Salten Friluftsråd 

Gildeskål kommune | Inndyrveien 72, 8140 Inndyr. Postboks 54, 8138 Inndyr | Telefon: 75 76 06 00 | Faks: 75 75 75 11 | E-post: postmottak@gildeskal.kommune.no | Org.nr: 845901422 | Kontonr: 4609.07.00308
|

Ansvarlig redaktør: Kommunedirektør Geir Mikkelsen. Alle henvendelser vedr. innhold rettes til Servicekontoret.   Personvernerklæring.

Web levert av CustomPublish AS