Bilde av vaksinesprøyte

Koronavaksine høsten 2022

Disse målgruppene tilbys oppfriskningsdose med koronavaksine før kommende høst/vintersesong:
Personer 75 år og eldre, og sykehjemsbeboere
Personer 65-74 år
 

Personer i de anbefalte målgruppene som nylig er vaksinert med oppfriskningsdose med opprinnelig vaksine, har allerede med denne dosen fått styrket sin immunitet mot alvorlig sykdom og trenger derfor ikke ytterligere ny dose med oppdatert vaksine nå. I Gildeskål har store deler av befolkningen som er eldre enn 65 år, fått tilbud om oppfriskningsdose (dose 4).

Vaksinasjon av personer i alder 18 – 64 år med risiko for alvorlig sykdomsforløp, har foreløpig ikke startet opp. Folkehelseinstituttet vil komme med informasjon om vaksinasjon av denne gruppen i løpet av kort tid.

Vaksine som tilbys i uke 36 og 37, er Comirnaty fra Pfizer. Denne gir god beskyttelse mot alvorlig sykdom, og kan brukes til både grunnvaksinering og oppfriskningsdoser.
Fra uke 37 tilbys oppdaterte koronavaksiner. I Gildeskål kan vi tilby oppdatert vaksine fra Pfizer tidligst onsdag 28.09. 
De kliniske studiene som ligger til grunn for godkjenningen av de nye oppdaterte vaksinene viser at en oppfriskningsdose med disse vaksinene gir minst like god immunrespons mot det opprinnelige Wuhan-viruset og bedre immunrespons mot Omikron (BA.1) sammenliknet med de opprinnelige vaksinene. Økt antistoffnivå vil trolig gi økt beskyttelse mot å bli smittet, men vi vet så langt lite om hvor stor denne forskjellen er. Beskyttelsen mot alvorlig sykdom antas imidlertid å være lik for de opprinnelige mRNA-vaksinene og de nye, oppdaterte vaksinene.

Vaksinetelefon:
Av kapasitetshensyn, vil det fra og med uke 38 bli begrenset åpningstid på vaksinetelefonen: Mandag og torsdag kl. 14.00 – 15.30.

Vi ber alle som er i målgruppen (over 65 år) og ikke har fått sin oppfriskningsdose, om å bruke kommunens hjemmeside for å bestille time elektronisk. Det er også mulig for andre å bestille time på vegne av personen, dersom man trenger litt hjelp for å utføre timebestilling.
Det er per tiden ikke åpent for drop-in timer.

 

Gildeskål kommune | Inndyrveien 72, 8140 Inndyr. Postboks 54, 8138 Inndyr | Telefon: 75 76 06 00 | Faks: 75 75 75 11 | E-post: postmottak@gildeskal.kommune.no | Org.nr: 845901422 | Kontonr: 4609.07.00308
|

Ansvarlig redaktør: Kommunedirektør Geir Mikkelsen. Alle henvendelser vedr. innhold rettes til Servicekontoret.   Personvernerklæring. Tilgjengelighetserklæring

Web levert av CustomPublish AS