Lahko Voices, Omdømmeprisen 2022 (3)

Prisutdelinger i kommunestyret


  • Omdømmeprisen til Láhko Voices

  • Næringsprisen til Coop Nygårdsjøen ved Martin T. Gåsland

  • Kommunens kulturstipend til Martynas Juskenas 


Omdømmeprisen til Láhko Voices

Lahko Voices, Omdømmeprisen 2022 (1).jpgLáhlo Voices var invitert til gi kommunestyret en smak av sitt flotte reportoar, men ble svært overrasket da de samtidig fikk kommunens omdømmepris.

- Koret er et lite, men veldig kompetent kor, De har sunget i St. Petersburg, i katedralen i York og også i andre land i Europa, sa ordfører Bjørn Magne Pedersen da han overrakte prisen.

- Koret reklamerer alltid med stolthet at de er fra Gildeskål, og er på denne måten svært gode ambassadører for Gildeskål kommune, både i utlandet og heime i eget land.
I tillegg har koret deltatt på nasjonale konkurranse, og de stiller ofte opp på lokal arrangementer når det trenges et godt kulturelt innslag.

Láhko Voices fortjener virkelig Gildeskål kommunes omdømmepris!

Næringsprisen til Coop Nygårdsjøen ved Martin T. Gåsland

Martin Gåslandn næringsprisen 2022.jpgOrdføreren hadde disse ordene til vinneren av næringsprisen 2022:

Martin overtok bestyrerstillingen når han og familien flyttet til Nygårdsjøen i mai 2014. Da gikk butikken med et lite overskudd, men bare akkurat. Martin og hans flotte medarbeidere klarte å øke omsetningen til et godt resultat som igjen har økt hvert år. Dette har ført til at butikken også har kunnet fornye seg hele tiden. Dette har bygdens innbyggere htt stor glede av.

Butikken vant i 2017 pris for best Coop Marked i midtre Trøndelag og Nordland og i 2019 fikk den pris som årets kundefavoritt.

Martin har fått flere ansatte og har dermed kunnet utvide åpningstidene. Butikken har også bidratt til en positiv atmosfære i nærmiljøet med bl.a. julegrantenning og julenisse som sponser gaver til barna. Butikken har også sponset idrettslag.

Gildeskål kommunes kulturstipend til Martynas Juskenas

Martynas Juskenas, Kulturstipendet 2022.jpgOrdføreren overrakte kulturstipendet for 2022 til Martynas Juskenas med denne begrunnelsen:

Martynas er født i Littauen, men flyttet til Sør-Arnøy i 2012 sammen med sine foreldre som jobber der. Han er 14 år og går i 9. klasse på Sør-Arnøy skole. Han sier selv han har herlige mennesker rundt seg og trives godt i den nordnorske naturen. Martynas har helt siden han var liten og så lenge han kan huske hatt stor interesse for musikk og etter hvert ble det piano og klassisk musikk han spesialiserte seg i. Han har tatt pianotimer hos ulike lærere og har også pendlet til Bodø. Og han har vært elev ved kulturskolen i Gildeskål.

Martynas blir inspirert av kjente pianister, men også av ulike kunstnere her i Salten. Han sier at det å uttrykke seg gjennom musikk gir en veldig god følelse. Han vil gjerne videreutvikle det musikalske miljøet i Gildeskål og er stadig på leting etter nye uttrykk.

Om videre planer og det pengene skal gå til:
Et program for unge talenter ved musikkskolen i Tromsø. Her kan han få jobbe med ulike kjente og dyktige instruktører som kan gi han musikalsk utvikling og faglig påfyll. Martynas har også ambisjoner om å bidra under feiringen av Bodø 2024.

Gildeskål kommune | Inndyrveien 72, 8140 Inndyr. Postboks 54, 8138 Inndyr | Telefon: 75 76 06 00 | Faks: 75 75 75 11 | E-post: postmottak@gildeskal.kommune.no | Org.nr: 845901422
|

Ansvarlig redaktør: Kommunedirektør Geir Mikkelsen. Alle henvendelser vedr. innhold rettes til Servicekontoret.   Personvernerklæring.

Web levert av CustomPublish AS