Påsken står for døra. Skitur, båltur, hyttetur, fjæretur, isfisketur og scootertur ER påsken for mange.  Gjennom vinteren har vi friluftsrådet kommet med mange turtips. Vi håper de kan inspirere deg til en aktiv påske utendørs. Kanskje du også kan prøve noe nytt?

Vi har fått godt med snø både i lavlandet og i fjellet i Salten. Forholdene inspirerer til snø- og skilek. Snøen er verdens beste tjukkas. Nedoverbakker er et naturskapt lekeapparat som polstra i snø gir flotte muligheter for aktiv lek for hele familien. Kanskje dere kan lage en familieolympiade i påsken med skihopp, hinderløype og ludo? Kanskje vil du heller finne roen på isfiske eller ved et bål?

Vinteren har vært spesiell værmessig i år. Den milde marsmåneden brøt opp is og smeltet fram åpent vann i osene. Den påfølgende kulda, har lagt et tynt lag med is og snø oppå dette og skjuler mange av disse farene. Vær derfor særlig varsom på iser i lavlandet og ved inn- og utoser i år.

Tur- og aktivitetstips finner du her og her.

Vil du ha tips til hva du kan lage på bålet, finner du fin inspirasjon her.

BUA Gildeskål er åpen skjærtorsdag fra 17.00-19.00 for gratis utlån av sport- og fritidsutstyr. Ring 948 72 544 hvis du ønsker å låne/levere utstyr utenfor åpningstid. 

Vinner av gavekort på 10 000,- på valgfri overnattingssted i Salten ble Kine-Mariell Aga bosatt i Valnesfjord.

God påske!

Tekst og foto: Salten friluftsråd