Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Arctic Race, Gildeskål 2024

Arctic Race skal gå gjennom Nygårdsjøen 7. august

Når nyheten kom om at Arctic Race of Norway skal gå gjennom Gildeskål fikk Arctic Race-organisasjonen ganske fort en henvendelse fra en entusiastisk innbygger på Nygårdsjøen. Da fikk de et fantastisk forslag i fanget: Hva med å legge løypa gjennom bygda Nygårdsjøen istedenfor langs FV17 på dette strekket? 

Denne idéen falt Arctic Race pladask for, og siden det har vært jobbet for å få dette til. Denne uken har vi fått en endelig bekreftelse på at det blir slik: Teknikere har hatt inspeksjon av løypa og konkludert med at Arctic Race vil gå gjennom Nygårdsjøen. 

Lokalutvalget og innbyggere i området planlegger for aktiviteter og arrangement 7. august. I den forbindelse inviterer lokalutvalget til folkemøte om Arctic Race torsdag 13. juni klokken 18:00 på UL Havgull. Målet er å informere, motivere, planlegge og koordinere aktiviteter og forberedelser. 

I tillegg til arrangementet på Nygårdsjøen planlegges det også for arrangement i Storvika på rittdagen, 7. august.

Med over fem millioner seere i 189 land så får vi virkelig vist fram Gildeskål når Arctic Race kommer på besøk hit. 

Veiene vil bli stengt over en periode denne dagen. Det er en god anledning for å samles og å delta på arrangement. Både Storvika og Nygårdsjøen kommer til å få besøk av Arctic Race-karavanen. Karavanen er et stemningsskapende og hyggelig møte mellom en kortesje av interaktive kjøretøy og fans som står langs løypa og venter på rytterne.

Informasjon om tidspunkter for stengning av veier, starttidspunkt for rittet og arrangementer kommer.

Les mer om Arctic Race of Norway her: https://www.arctic-race-of-norway.com/no

Kart over etappe, sykkelritt

Vil du dele flotte bilder eller videoer fra Gildeskål?

Vi har startet et arbeid med å fylle opp bildebanken til Gildeskål. I løpet av året vil det komme til en del nye bilder og videoer. Det er allerede en god del bilder på plass, men vi vet jo at det finnes store mengder flotte videoer og bilder ute hos hobbyfotografer rundt om i Gildeskål. 

I forbindelse med at Gildeskål kommune skal være vertskommune for Arctic Race of Norway, så skal Arctic Race nå begynne å promotere Saltenregionen som vertskap for rittet. I den forbindelse ønsker vi å dele flere bilder og videoer fra Gildeskål.

Hvis du har et flott bilde eller en video du har lyst til å dele, så kan det bli brukt til å vise fram vakre Gildeskål.

For bilder som blir lagt til i bildebanken så gir vi fotografen et vederlag på kr. 400,- For korte videoer er vederlaget kr. 800,-

Her finner du bildebanken der bildene gjøres tilgjengelig for fritt bruk: https://gildeskalekstern.imageshop.no/

Bilder og videoer kan sendes til næringsrådgiver Silje Nordgård i Sjøfossen Næringsutvikling: siljen@sjofossen-snu.no 

Det vil bli gjort en vurdering på om bildene har tilstrekkelig oppløsning og kvalitet, samt at det er et nyttig tilskudd til bildebanken. 
Dersom bildet viser gjenkjennelige personer, så trenger vi en bekreftelse på at vedkommende godkjenner at bildet brukes. 

Personer på sykkel

Arctic Race til Gildeskål 7. august

Arctic Race vender tilbake til Salten , og årets ritt går av stabelen 4-7 august. 

Den siste etappen i årets Arctic Race skal for for første gang besøke Gildeskål. Etappen har start i Glomfjord og målgang i Bodø. Det vil si at mye av den siste etappen går gjennom Gildeskål. 

Vi ønsker å vise fram Gildeskål denne dagen, og inviterer alle til å være med å skape liv og røre langs løypa! Løypa skal gå langs Fylkesvei 17 gjennom kommunen, bortsett fra ved Nygårdsjøen der rittet planlegges lagt gjennom bygda. 

I samarbeid mellom kommunen og frivillighet så planlegger vi arrangementer i Storvika og på Nygårdsjøen, mer informasjon kommer etter hvert. 

Veiene vil være stengt i en lengere periode denne dagen. Det er en fin anledning til å samles og bli med på folkefesten. 

Har du idéer, innspill eller lyst å bli med i arbeidet? 

Prosjektleder er Silje Nordgård i Sjøfossen Næringsutvikling. Ta kontakt på siljen@sjofossen-snu.no eller 918 52 213

Logo Arctic Race og Gildeskål kommune