Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A

Arctic Race skal gå gjennom Nygårdsjøen 7. august

Nå er det bekreftet at Arctic Race-sirkuset passerer gjennom Nygårdsjøen

Publisert , Oppdatert 30. mai 2024
Kart over etappe, sykkelritt

Når nyheten kom om at Arctic Race of Norway skal gå gjennom Gildeskål fikk Arctic Race-organisasjonen ganske fort en henvendelse fra en entusiastisk innbygger på Nygårdsjøen. Da fikk de et fantastisk forslag i fanget: Hva med å legge løypa gjennom bygda Nygårdsjøen istedenfor langs FV17 på dette strekket? 

Denne idéen falt Arctic Race pladask for, og siden det har vært jobbet for å få dette til. Denne uken har vi fått en endelig bekreftelse på at det blir slik: Teknikere har hatt inspeksjon av løypa og konkludert med at Arctic Race vil gå gjennom Nygårdsjøen. 

Lokalutvalget og innbyggere i området planlegger for aktiviteter og arrangement 7. august. I den forbindelse inviterer lokalutvalget til folkemøte om Arctic Race torsdag 13. juni klokken 18:00 på UL Havgull. Målet er å informere, motivere, planlegge og koordinere aktiviteter og forberedelser. 

I tillegg til arrangementet på Nygårdsjøen planlegges det også for arrangement i Storvika på rittdagen, 7. august.

Med over fem millioner seere i 189 land så får vi virkelig vist fram Gildeskål når Arctic Race kommer på besøk hit. 

Veiene vil bli stengt over en periode denne dagen. Det er en god anledning for å samles og å delta på arrangement. Både Storvika og Nygårdsjøen kommer til å få besøk av Arctic Race-karavanen. Karavanen er et stemningsskapende og hyggelig møte mellom en kortesje av interaktive kjøretøy og fans som står langs løypa og venter på rytterne.

Informasjon om tidspunkter for stengning av veier, starttidspunkt for rittet og arrangementer kommer.

Les mer om Arctic Race of Norway her: https://www.arctic-race-of-norway.com/no